Anketa na tému sociálne siete a médiá

1. Vyhľadávanie informácií

V tejto súvisloti by ma zaujímalo, na čo všetko sa pri vyhľadávaní informácii na webe sústredíte? (možno mi odpoviete, že na všetko : v tom prípade by ma ale zaujímalo na čo teda najčastejšie: je povedzme pravidlom, že v rámci „samoštúdia medicíny“ J študujete nejaké témy na internete pravidelne? (to je asi veľmi častá záležitosť, že vlastné zdravotné neduhy hneď porovnávame s tým, čo sa píše na nete) alebo si dovolenku vyberáte na internete podľa nejakého kľúča (a čítate potom odporúčania ľudí zo sveta trebárs na Trip Advisore…  Spoliehate sa na tieto info stopercentne? Dáte okrem oficiálnych info prednosť radšej commentom iných užívateľov? Viete, na čo sa poprípade v rámci netu nedá spoľahnúť? Našli ste odpovede (rady, inšpirácie) na svoje otázky na internete?

2. Študovať, čítať, učiť sa

Prešli ste niečím takým? Nejakým internetovým kurzom alebo niečím podobným? Ste skôr typ, ktorí si rád prečíta noviny či časopisy tak, že nimi listuje a má ich fyzicky v ruke, alebo máte nejaký (napríklad ranný) rituál, kedy čítate „svoje tituly“ pravidelne na nete? Naše aj zahraničné… Máte trebárs vstup na ich stránky predplatený? Ak áno, ktoré to sú, ktoré stránky pravidelne navštevujete, aby ste boli v obraze? (A nemusia to byť len denníky alebo odborné tituly, ale k vášmu dennému rituálu môže patriť aj to, že si ráno pozriete, aká je ponuka nejakých vašich obľúbených zľavových portálov a pod…Máte svojich obľúbených blogerov, ktorých sledujete (od varenia cez literatúru…), prípadne sama blogujete…?

3. Zábava na nete

Hry, karty, krížovky, piškvorky, staviate mesto, farmu, zalievate svoju záhradu…. (môže to byť aj pohľad do minulosti, aktivity, ktoré ste preferovali, keď ste sa vo virtuálnom priestore trebárs len začínali pohybovať…). You Tube, obľúbené pesničky na internete (trebárs ich počúvate a pritom pracujete), Filmy – zvyknete si pozerať filmy na počítači, trebárs v teple svojej periny večer doma, poprípade máte taký zvyk, že svoje obľúbené večerné televízne programy „dopozeráte“ v počítači niekedy inokedy a podobne? Juj a ešte fotografie a  internetové virtuálne fotoalbumy – prevažujú u vás nad tými klasickými?

4. Kontakty s priateľmi

Veľká téma – udržiavate ich cez mail, skype, facebook? Čomu dávate prednosť a prečo? Máte priateľov, s ktorými sa kontaktujete takmer iba takto virtuálne? Pestujete takéto vzťahy na diaľku zámerne J alebo iba kvôli nedostatku času? Radšej si s priateľkami mailujete ako telefonujete? Poprípade máte nejaký takýto virtuálny vzťah, ktorý je niečím špeciálny?  Spoznali ste nejakých zaujímavých ľudí cez internet? Ak ste na facebooku – ako to máte zorganizované – chránite si nejako svoje súkromie? Koho kam až pustíte? Máte nejakú výnimočnú príhodu so sociálnymi sieťami – v pozitívnom i negatívnom slova zmysle (ako keď ste niekoho našli na FB, alebo niekto našiel vás a v negatívnom – do niečoho ste sa zaplietli, niekto vám vynadal, odklikli ste nesprávny mail na nesprávnu adresu, niečo nemilé ste sa dozvedeli (samozrejme, je na vás, koľko z toho prezradíte našim čitateľom J)

5. Zdieľať svoje záujmy   

Ste v nejakých skupinách, kruhoch, podieľate sa na nejakých aktivitách, ktoré sa organizujú cez gmail alebo facebook alebo ich aj sama organizujete, podpisujete petície, diskutujete, vysvetľujete, zachraňujete… ? J (Tu by som bola rada, keby ste mohli uviesť nejaké momentálne konkrétne príklady, čo sa v tejto súvislosti deje teraz, ak o niečom viete a ste účastná….) Ako vám pripadajú všetky tieto aktivity? Niektoré môžu byť asi aj poriadne smiešne, absurdné, prospešné, milé, poučné, nebezpečné….Ako napríklad…(uveďte, prosím, ak máte príklad a skúsenosť)    

6. Nakupovanie cez internet

Ďalšia velikánska téma – čo všetko, za akých podmienok, kde a na akých adresách (vaše obľúbené, ak môžete prezradiť), ako na to idete, máte nejaké svoje zaužívané finesy, na čo sa spoliehate a ako ste ne/spokojná…Aké výhody má pre vás nakupovanie cez internet oproti klasickému nákupu? 

 

Comments are closed.